Spreekuren bij de Bibliotheek Keizerslanden

U bent van harte welkom bij de Bibliotheek Keizerslanden voor vragen over geld, wonen, werk en meer.

De Bibliotheek Keizerslanden organiseert op dinsdag- en woensdagmorgen en donderdagmiddag spreekuren waar u gratis gebruik van kan maken. Het aantal spreekuren breidt steeds verder uit. Vanaf 10 februari kunt u ook binnenlopen voor vragen aan woonbedrijf ieder1, de politie en de Voor Elkaar-teams. U kunt ook bij ons terecht voor een opleidingsadvies of deelnemen aan een taal- of computercursus.

Monique Bos, coördinator van de spreekuren in de Bibliotheek Keizerslanden vertelt: “We krijgen veel verschillende mensen binnen met uiteenlopende vragen. De spreekuren worden georganiseerd door allerlei organisaties uit Deventer. We hebben een breed aanbod, zoals Geldfit voor alle vragen over geld, het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) voor regelzaken met de Overheid en het Sociaal Juridisch Loket voor juridische ondersteuning. Doordat inwoners gewoon bij ons kunnen binnenlopen en er altijd een medewerker is die u verder kan helpen, lossen we steeds meer vragen op. Woonbedrijf ieder1, de politie en de Voor Elkaar-teams zijn een mooie aanvulling op het bestaande aanbod.”

Woonbedrijf ieder1

Woonbedrijf ieder1 organiseert elke woensdag van 09.30 tot 10.30 een spreekuur voor alle vragen over wonen en huren. Woonbedrijf ieder1 wil dat u met veel plezier in uw woning en wijk woont. Dat begint met een prettige en veilige leefomgeving waar mensen elkaar kennen. Woonbedrijf ieder1 is met een wijkteam dichtbij om vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld het inschrijven voor een woning, reageren op woningen, een reparatieverzoek, algemene wijkvragen of overlast.

Politie en wijkagenten

Bij de politie kunt u terecht voor alle vragen over veiligheid en leefbaarheid in Keizerslanden. Ronald Oldenhof is een wijkagent in Keizerslanden. Namens de politie is hij het eerste aanspreekpunt. U kunt bij hem terecht voor meldingen met betrekking tot overlast, veiligheid, zorgen en verdachte situaties.

Voor Elkaar-teams

De Voor Elkaar-teams staan klaar voor vragen over leven in de wijk. Iedereen wil graag wonen in een buurt waar het fijn samen leven is. Waar u ruimte heeft om uzelf te zijn en waar voor iedereen genoeg te doen is. Waar oog en aandacht voor elkaar is en ondersteuning dichtbij is, mocht dat eens nodig zijn. De Voor Elkaar-teams zijn altijd in de buurt. Ze ondersteunen bij het organiseren van activiteiten. Zodat het fijn samen leven is én blijft in de wijk.

Bos: “Wilt u beter Nederlands leren, heeft u een brief ontvangen die u niet begrijpt of lukt invullen van een digitaal formulier u niet? Of heeft u een probleem met uw mobiel, tablet of PC? Loop dan binnen bij de Bibliotheek Keizerslanden of kijk op www.bibliotheekdeventer.nl/ontwikkelpleinkeizerslanden voor alle spreekuren. We helpen u graag verder.”