nieuws

Uitnodiging jaarvergadering HuurdersBIJ1

Huurt u bij woonbedrijf ieder1? Dan bent u van harte  uitgenodigd voor de jaarvergadering van HuurdersBIJ1. Deze wordt gehouden op dinsdag 23 mei van 19.30 tot 21.00 uur in Het Hart, Jolinkweg 2 in Eefde. Hopelijk zien we u dan. Bij de vergadering kunt u ook genieten van een kopje koffie of thee. 

Het programma is als volgt:

  • Welkom door de voorzitter;
  • Jaarverslag 2022 van HuurdersBIJ1 door Eeuwe Kuiper, voorzitter;
  • Ontwikkelingen rond wonen, zowel landelijk als Deventer en Zutphen, door Joke Hofman, bestuurder woonbedrijf ieder1. Thema's die aan de orde komen zijn Nationale woondeals, prestatieafspraken, beschikbaarheid, betaalbaarheid en leefbaarheid;
  • Gelegenheid voor uw vragen of opmerkingen;
  • Sluiting.

Het is niet verplicht om u op te geven, maar het wordt wel op prijs gesteld (via secretaris@huurdersbij1.nl). 

Het jaarverslag 2022 staat op www.Huurdersbij1.nl. Indien u het jaarverslag wilt ontvangen, kunt u een mail sturen naar secretaris@huurdersbij1.nl. 

De Huurkrant is er!

Dit keer geen ieder1 krant, maar de Huurkrant! Waarom? Omdat deze krant waardevolle informatie bevat voor u. U leest namelijk informatie over belangrijke onderwerpen zoals huurverlaging en -verhoging, vocht- en schimmelproblemen, het aanvragen van huurtoeslag en tips voor als u moeite heeft om uw huur te betalen.

Alles over de huurverlaging

Bent u een huurder van ons en heeft u een laag inkomen? Dan heeft u in 2023 recht op eenmalige huurverlaging, dankzij afspraken van de Woonbond met woningcorporaties en het ministerie. 

104.000 woningen komen erbij in Gelderland!

Een bijzonder moment voor Gelderland. Minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, gedeputeerde Peter Kerris en de gemeentelijke bestuurders in Zutphen zetten hun handtekening onder zes woondeals. Tot en met 2030 moeten er 104.000 woningen bijkomen in Gelderland. Hiervan nemen de Gelderse gemeenten van Regio Stedendriehoek er 17.000 voor hun rekening.

Verhuiscoach begeleidt Gelderse senioren naar een passende woning

Veel mensen hebben moeite om een passende woning te vinden. De woningnood voor bewoners van Gelderland neemt steeds verder toe. Een verhuiscoach moet helpen hier verandering in te brengen. Het plan is om tot 2025 senioren met hulp en ondersteuning te begeleiden naar een woning die beter bij ze past.

Uw kind op een sport doen? Stichting Leergeld kan u helpen!

Heeft u niet genoeg financiële middelen om uw kind op een sport, muziek- of dansles of andere activiteit te doen? Of heeft uw kind een computer nodig, maar lukt het simpelweg niet om het te kopen? Stichting Leergeld kunt u en uw kind daarbij helpen!

Vlag halfstok voor Turkije en Syrië

Als steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden van de aardbeving in Turkije en Syrië, hangt onze vlag tot en met maandag 13 februari halfstok. Wij leven mee met iedereen die door de aardbeving getroffen is en ook met de Turkse en Syrische Nederlanders die in onzekerheid leven over het lot van hun naasten in het getroffen gebied.

Voorkom vocht of schimmel!

Het kan een (bouw-) technische oorzaak hebben, maar het kan ook komen door de manier waarop u de woning gebruikt. Vocht en schimmel zijn vaak goed te voorkomen. Bekijk de tips en voorlichtingsfilmpjes over vocht en schimmel herkennen, het ventileren en verwarmen van uw woning en gezondheidsklachten door vocht in huis. 

Vragen over uw stads- of blokverwarming?

Als klant van Ennatuurlijk woont u in een woning van woonbedrijf ieder1 waar de warmte en het warme tapwater wordt geleverd door energieleverancier Ennatuurlijk. Ennatuurlijk levert deze warmte en warm water via de stadsverwarming of blokverwarming van uw woongebouw.