Raadsleden en woningcorporaties spelen een spel over de verdeling van woonruimte

Raadsleden van de gemeente Deventer waren uitgenodigd voor een bijzondere bijeenkomst bij woonbedrijf ieder1.
Samen met ambtenaren van de gemeente en medewerkers van verschillende woningcorporaties namen ze deel aan een spel over de verdeling van woonruimte.

Joke Hofman, de directeur-bestuurder van woonbedrijf ieder1, heette iedereen welkom. Dit werd gevolgd door een uitleg van Jaap Huibers, directeur-bestuurder van Rentree, over het woonruimte verdeelsysteem van Woonkeus Stedendriehoek.
Hij lichtte toe hoe dit systeem werkt. En gaf inzicht in statistieken. Zoals het aantal verhuurde woningen in 2023, het aantal reacties per advertentie, de slaagkans en de verschillende doelgroepen.

Het spel, begeleid door Joke, begon met een uitdaging: 50 beschikbare woningen moesten worden verdeeld onder 70 mensen uit verschillende doelgroepen. In de tweede ronde kwamen daar nog eens 10 mensen bij.
Aan elke tafel gingen vijf deelnemers met elkaar in gesprek om de verdeling te bespreken. Na afloop werden de conclusies gedeeld, waarbij de uitdaging van het verdelen van woningen duidelijk naar voren kwam.

De aanwezige politieke partijen waren DeventerBelang, GroenLinks, ChristenUnie, VVD, SP, Gemeentebelang en de PvdA.
De vertegenwoordigde corporaties waren Rentree, Woonstichting De Marken, Eigen Bouw, Woonzorg Nederland en woonbedrijf ieder1.