Prachtige Murals verfraaien het Ludgeruskwartier en symboliseren wijktransformatie

Het Ludgeruskwartier in Deventer heeft onlangs een opvallende transformatie ondergaan met de onthulling van vier indrukwekkende Murals. Deze kleurrijke muurschilderingen zijn het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen Street Art Streets en woonbedrijf ieder1. De Murals zijn geplaatst op verschillende locaties in de wijk en zijn bedoeld om de komende herstructurering van het gebied te markeren.

De locaties van de Murals zijn als volgt:

Artez: Ludgerstraat 64 - Muur: Lebuinuslaan
Gijs Vanhee: Ludgerstraat 16 - Muur in Varlarstraat
Tymon de Laat: Varlarstraat 2 - Muur: Eleonorastraat
Marije Maria: Graaf Reinoldstraat 6 - Muur: Bernoldstraat

Het project
Het Ludgeruskwartierproject is een gezamenlijk initiatief van woonbedrijf ieder1 en de Gemeente Deventer. Met dit project willen we de wijk nieuw leven inblazen en een groter aantal mensen een prettig thuis bieden in Deventer. De herstructurering omvat het vervangen van de huidige woningen door nieuwe, moderne huizen, waarmee wordt gestreefd naar een aantrekkelijke en levendige woonomgeving.

verThuizen
De Murals vertegenwoordigen het thema "verThuizen". Dit thema benadrukt de positieve veranderingen die plaatsvinden in het Ludgeruskwartier en de betrokkenheid van de bewoners bij de transformatie van hun wijk. De kleurrijke kunstwerken zijn niet alleen een visueel spektakel, maar ook een symbool van hoop en vooruitgang voor de inwoners van Deventer.

De onthulling van de Murals trok veel aandacht en heeft de gemeenschap geïnspireerd om betrokken te blijven bij de ontwikkelingen in het Ludgeruskwartier. Met dit kunstproject hopen we een positieve impuls te geven aan de veranderingen die de komende jaren in de wijk zullen plaatsvinden.

Bent u benieuwd naar de prachtige Murals? Ga dan zeker een kijkje nemen in het Ludgeruskwartier en bewonder deze artistieke toevoegingen aan de wijk!