Het kunstwerk bij woonbedrijf ieder1

Begin mei heeft Lennart Lauren het kunstwerk opgeleverd aan ons opgeleverd. Nieuwsgierig hoe het er uit ziet? Het is te bewonderen aan de Overstichtlaan 2 in Deventer.

Ontwerpwedstrijd
Eind 2020 is er gestart met het vernieuwen/verduurzamen van ons kantoorpand. Naast deze werkzaamheden aan het kantoorpand wilden we ook een kunstwerk  toevoegen aan de gevel dat de identiteit van de organisatie uitstraalt. Belangrijk hierbij was dat het kunstwerk origineel en esthetisch verantwoord zou zijn. Met deze gedachte is er een ontwerpwedstrijd uitgeschreven, met name bedoeld om beginnende kunstenaars een mogelijkheid te bieden om te komen met een ontwerp dat aansluit bij de identiteit van woonbedrijf ieder1. Uiteindelijk zijn er 3 kunstenaars geselecteerd die een eerste ontwerp mochten presenteren. Het kunstenaarsduo Lennart Lauren hadden uiteindelijk het winnende ontwerp gemaakt en hebben de opdracht gekregen om het kunstwerk te realiseren.

Het verhaal
Het kunstwerk is een vertaling van de identiteit en visie van woonbedrijf ieder1. Deze visie die bestaat uit vier maatschappelijke opgaven:

 • Voldoende betaalbare woningen
  De vertaling uit zich in repeterende vormen.
 • We zijn er ook voor de volgende generatie
  Lennart Lauren vertaalde deze opgave door diepte te creëren.
 • We werken begripvol, professioneel en efficiënt
  Het kunstwerk heeft een uitgesproken techniek met een georganiseerd karakter.
 • We leven samen op deze aarde
  Het kunstwerk heeft diversiteit in vorm.