Aanpassingen woning

In sommige gevallen mag u zelf uw woning verbeteren. U dient hiervoor een ZAV-aanvraag bij ons in. Dat is een aanvraag voor een Zelf Aangebrachte Voorziening. Wij beoordelen uw vraag. Daarna krijgt u van ons bericht waarin staat of we de aanvraag wel of niet goedkeuren.
Als u uit de woning gaat, moet u de aanpassingen weer verwijderen. Tenzij de nieuwe huurder de aanpassingen wil overnemen.

Veel gevraagd over Aanpassingen woning

Ik wil een aanpassing doen in mijn woning. Kan woonbedrijf ieder1 de aanpassing voor mij uitvoeren?

Algemeen

Als u de aanpassing makkelijk ongedaan kan maken en u geen overlast veroorzaakt, mag u de aanpassing zonder toestemming doorvoeren. Denk bijvoorbeeld aan schilderen, behangen of stofferen. Voor een ander soort aanpassing moet u een ZAV-aanvraag doen. Een aanvraag voor een Zelf Aangebrachte Voorziening. Dat doet u via mijn ieder1. Misschien komen we dan bij u in de woning kijken. Binnen twee weken ontvang u een brief van ons, waarin staat of u toestemming krijgt. De buitengevel mag u nooit aanpassen.

Ik wil mijn badkamer, keuken of toilet zelf vervangen. Mag dat?

Algemeen

Nee, dat mag niet.

Ik wil een slimme thermostaat plaatsen. Is dat mogelijk?

Algemeen

Dat mag onder bepaalde voorwaarden. Vraag het uw wijkteam.

Ik wil een medische aanpassing aanvragen. Is dat mogelijk?

Algemeen

Dat is mogelijk. In opdracht van de gemeente Deventer en Zutphen kunt u medische voorzieningen aan (laten) brengen in uw woning. Dien een aanvraag in bij de WMO-afdeling (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) van uw gemeente. Aanpassingen die de WMO vergoedt zijn bijvoorbeeld een douchezitje, een oplaadpunt voor uw scootmobiel, een drempelhulp of een traplift.

Ik wil een sleutel of een Clavisiokluis plaatsen bij de algemene ingang. Mag dat?

Algemeen

U of uw zorginstelling heeft daar schriftelijke toestemming voor nodig. Vraag toestemming aan woonbedrijf ieder1. Stuur hiervoor een e-mail naar uw wijkteam.