Zonnepanelen

We vinden duurzaam en betaalbaar wonen belangrijk. Wij plaatsen daarom (geafaseerd) zonnepanelen op de daken van onze huurwoningen. Met zonnepanelen krijgt u duurzame energie. U wekt zelf via uw zonnepanelen op het dak. Die energie kunt u thuis gebruiken. U heeft dus minder energie nodig van uw energieleverancier. Dit is goed voor het milieu en u bespaart op uw energiekosten.

Wij starten met het plaatsen van zonnepanelen in het Waterkwartier. Daarna volgen andere wijken, wanneer en in welke volgorde volgen nog. Zodra uw wijk/woning in aanmerking komt, ontvangt u hierover een brief van ons. 

De zonnepanelen laten wij plaatsen door Lens. Op de website van Lens vindt u veelgestelde vragen over de zonnepanelen.

Veel gevraagd over Zonnepanelen

Hoe zit het met de flora- en faunawet en zonnepanelen?

Algemeen

Wij volgen de flora- en faunawet. Dat betekent dat wij geen zonnepanelen plaatsen tijdens het broedseizoen. Dat betekent ook dat wij geen beschermde dieren mogen verplaatsen voor het plaatsen van zonnepanelen.

Kan ik ook zonnepanelen kopen in plaats van huren?

Algemeen

Nee, u kunt bij Lens geen zonnepanelen kopen. 

Wie onderhoudt de zonnepanelen?

Algemeen

Onderhoud aan de zonnepanelen is niet nodig, maar de kans op een storing is aanwezig. In dat geval neemt Lens contact met u op voor een reparatie. Mocht u zelf een afwijking zien, dan kunt u dit natuurlijk ook melden bij Lens.

Wie maakt de zonnepanelen schoon?

Algemeen

Zonnepanelen regenen schoon en hoeven daarom niet schoongemaakt te worden.

Hoe werkt dat besparen nu precies?

Algemeen

De zonne-energie die u van de zonnepanelen krijgt, hoeft u niet meer van uw energieleverancier af te nemen. Hierdoor valt uw energierekening lager uit. Deze besparing is groter dan de vaste vergoeding die u aan woonbedrijf ieder1 betaalt. Dit verschil is uw besparing.

Ik ben heel vaak niet thuis overdag. Heb ik dan belang bij zonne-energie?

Algemeen

Als u meer energie opwekt dan u verbruikt, dan wordt dit teruggeleverd aan uw energieleverancier. De teruggeleverde energie wordt door uw energieleverancier aan het eind van het jaar verrekend met uw energierekening. Dit noemen we salderen. Levert u daarnaast per jaar méér energie terug dan u verbruikt, dan ontvangt u een vergoeding van de energieleverancier. Zo is ook de zonne-energie die u niet gebruikt geld waard. U heeft er dus zeker wat aan, en het milieu ook!

Wordt mijn maandelijkse voorschot van de energieleverancier aangepast?

Algemeen

Dit gaat niet automatisch. U kunt wel aan uw energieleverancier vragen om het voorschot aan te passen. U kunt het voorschot ook hetzelfde laten. Dan ontvangt u mogelijk aan het eind van het jaar een bedrag terug. Een leuk spaarpotje!

Kan ik klant blijven bij mijn huidige energieleverancier?

Algemeen

Ja, wanneer u zonnepanelen huurt, kunt u gewoon klant blijven bij uw energieleverancier. Uw energie komt straks deels van de zonnepanelen en deels van uw energieleverancier. U behoudt dus ook de eventuele voordelen die u bij uw energiemaatschappij over de jaren heeft opgebouwd.

Hoe wordt de vergoeding verrekend?

Algemeen

Woonbedrijf ieder1 brengt de vergoeding voor de zonnepanelen maandelijks tegelijk met de huur van uw woning in rekening.

Hoe weet ik wat mijn jaarverbruik is?

Algemeen

Uw jaarverbruik kunt u vinden op het jaaroverzicht van uw energieleverancier. Ook kunt u uw energieleverancier bellen. Heeft u een inlog voor de digitale omgeving van uw energieleverancier? Dan kunt u het daar ook terugvinden.

Hoe lang loopt een gebruikersovereenkomst?

Algemeen

De overeenkomst loopt zolang u de woning bij woonbedrijf ieder1 blijft huren met een maximale duur van 20 jaar. Hierna hoeft u niets meer te betalen voor de panelen. Als u de huur opzegt, eindigt automatisch de gebruikersovereenkomst.