De week van Koen van Wieringen - ProjectmanagerMijn werkweek begint meestal thuis met een paar bakken koffie. Dan kan ga ik er tegenaan. Het eerste wat ik doe is overzicht creëren, voor mezelf en voor anderen. Ik neem mijn agenda voor de week door, check de afspraken en bedenk welke voorbereiding daarvoor nodig is.  Daarna werk ik mijn mail bij en handel ik openstaande actiepunten af. Vaak werk ik dan ook de vastgoedprojecten bij. Dan heeft de organisatie ook een goed beeld van alle lopende en komende projecten. Met deze start van de werkweek creëer ik overzicht voor mezelf en weet ik wat de aandachtspunten voor de week zijn. En ga ik voorbereid de (project)overleggen in.

Mijlpalen vieren
Als projectmanager ben ik verantwoordelijk voor de voorbereiding en de realisatie van de renovatie-, herstructurerings- en nieuwbouwprojecten. Voor elk project stellen we een team samen, dat elke keer weer een andere samenstelling heeft. Dat vind ik er zo leuk aan, telkens met nieuwe mensen van binnen en buiten de organisatie samenwerken.

Samen gaan we voor de bedrijfsdoelen van woonbedrijf ieder1. Elke mijlpaal in projecten, van opruimacties op opleveringen, vieren we. Verder werk ik mee aan de coördinatie van projecten die we in 2023 en 2024 gaan doen. Hierdoor weten we goed wat en welk werk er de komende jaren aankomt. En het laatste wat ik doe is helpen bij het invoeren van een nieuw softwaresysteem bij Ieder1. Weer een hele andere tak van sport en anders samenwerken.

Waar ik blij van word? De voorbereiding van projecten. Als we een team bouwen voor een nieuw project. En dan vast nadenken over hoe je de mensen en taken het efficiëntst inzet. Ik draag bij aan de verbetering van het woongenot van onze huurders. Maar ook aan de klimaatdoelstellingen doordat we de huizen duurzamer maken en daarmee Klaar voor morgen

Van taart tot asbest
Ik houd van de afwisseling in mijn werk. Ik heb veel verschillende taken, maar ook binnen projecten gebeuren allerlei onverwachte dingen. Van blije huurders die taart komen brengen tot de ontdekking van asbest op een plek waar verbouwd gaat worden. Kortom, het is flink schakelen op een dag!

Koen van Wieringen
Projectmanager - team Projecten