De week van Denise van Herp - Consulent Klant en Wonen

Stipt om 08.15 uur start mijn werkdag met een kort overleg. Met alle collega’s van het wijkteam bespreken we welke bijzonderheden er die dag op de planning staan. Vanaf 8.30 uur sta ik klaar voor onze huurders. 

Aan de telefoon
Vandaag neem ik de telefoon aan en beantwoord en verwerk ik alle binnengekomen vragen van onze huurders. Die vragen zijn elke dag anders. In mijn werk speelt de waan van de dag een grote rol. Huurders bellen voor onderhoudsafspraken, maar ook voor een lekkage of een verwarming die het in de winter niet meer doet. Afgebroken sleutels in de voordeur waardoor de huurder niet binnenkomt, kennen we ook. En als het gestormd heeft, komen er meldingen van schade.

Ik probeer alle huurdersvragen zo snel mogelijk te beantwoorden en te zorgen dat er een oplossing komt.

Van opzegging tot sleuteloverdracht
Op andere dagen ontvang ik huurders op kantoor en doe ik allerlei taken voor de verhuur. Daarvoor ben ik veel op pad. Als een huurder gaat verhuizen moet er best wel wat gebeuren. Ik informeer hem of haar daarover. Ik vertel hoe de woning moet opgeleverd worden of welke werkzaamheden we gaan doen.

Ik zorg er ook voor dat de advertentie van de woning via de Woonkeus Stedendriehoek online komt. Op zoek naar een nieuwe huurder voor de woning die (bijna) vrijkomt. En als een nieuwe huurder is gevonden heb ik contact met de huurder tot het moment van de sleuteloverdracht.

Huis wordt thuis
Dat is ontzettend leuk om te doen: mensen blij maken met een nieuwe woning. Een huis is zo’n belangrijke plek. Als het goed is, wordt het je thuis. En zeker met de huidige woningmarkt is het lastig om een woning te vinden. Als dat dan lukt en ik daar een bijdrage aan kan leveren, is mijn dag geslaagd.

De afwisseling in mijn werkzaamheden en het dagelijkse contact met huurders maakt dat iedere dag voorbij vliegt en ik met veel plezier aan een nieuwe werkdag begin!

Denise van Herp
Consulent Klant en Wonen - Wijkteam Keizerslanden en Steenbrugge