Steenbrugge

Woning informatie

Kenmerken

Type
Nieuwbouwproject
Status
In voorbereiding
Planning

Het bouwrijp maken is gestart. De bouw van de eerste huurwoningen start in september 2017

Voor het eind van het jaar worden de eerste huurwoningen opgeleverd

Aannemer

Van Wijnen Deventer

Zie projectwebsite

Foto’s

Aan de noordzijde van de stad Deventer komt de nieuwe wijk Steenbrugge te liggen. In Steenbrugge woon je buiten, maar heb je de stad binnen handbereik. In de eerste fase worden er in deze wijk z'n 400 woningen gebouwd. Woonbedrijf ieder1 is nauw betrokken bij de planvorming en bouwt in deze fase van Steenbrugge 130 sociale huurwoningen. De overige 270 woningen worden door de overige ontwikkelaars gebouwd.

Ligging

Het gebied strekt zich uit van de Raalterweg tot bijna aan de Boxbergerweg en van het Wezenland tot aan de Wechelerweg. Ten zuiden van Steenbrugge stroomt de Zandwetering. Langs het water is het Zandweteringpark aangelegd. Het park vormt de verbinding met de naastgelegen wijk Keizerslanden. Boven Steenbrugge begint het Sallandse landschap. Of eigenlijk start dat al in Steenbrugge zelf, met het Steenbrugger Bos, de lanen en de waterlopen.

Achtergrond

In Steenbrugge komt een diversiteit aan woningen. Duurzaamheid is belangrijk in Steenbrugge. Het moet een duurzame wijk worden waar het over vijftig jaar nog steeds bijzonder goed wonen is.

Woningen

De eerste huurwoningen zullen naar verwachting in het derde kwartaal van 2017 worden aangeboden via Woonkeus Stedendriehoek. Bent u geïnteresseerd in een huurwoning in Steenbrugge, zorg dan dat u ingeschreven staat bij Woonkeus Stedendriehoek zodat u tegen die tijd kunt reageren op de woningen. Meer informatie over het huren van een sociale huurwoning bij Woonbedrijf ieder1 leest u hier.