Scholierstraat

Woning informatie

Kenmerken

Type
Renovatie
Status
In voorbereiding
Planning

Verwachte uitvoering 2e helft 2017

Aannemer

WDW Ontwikkelend beheer

De woningen

Het project bestaat uit 40 duplexwoningen verdeeld over 3 woonblokken. De woningen zijn gelegen in de wijk Keizerslanden in de buurt Tuindorp.

 

De werkzaamheden

Om de woningen in een goede staat te houden en het wooncomfort voor huurders te verbeteren voert Woonbedrijf ieder1 projectmatig onderhoud uit. Samen met de klankbordgroep en de aannemer (WDW) wordt onderzocht op welke manier de 40 woningen Scholierstraat e.o. kunnen worden verbeterd.

In de basis moeten de woningen comfortabeler en energiezuiniger worden. Ook worden er reguliere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Vocht, tocht en kou worden aangepakt. De woningen worden energetisch verbeterd, waardoor de energierekening omlaag gaat.

Informatie

Momenteel worden ideeën van de bewoners, de wensen van Woonbedrijf ieder1 en de onderzoeken die al door WDW in de woningen zijn uitgevoerd, samengevoegd tot een planvoorstel. Dit plan is voorgelegd aan de bewoners op de informatieavond op 22 maart. Op basis van dit eerste plan zijn individuele huiskamergesprekken gevoerd om de plannen waar nodig nog aan te scherpen. Naar aanleiding hiervan is een modelwoning gerealiseerd.

De informatiebrochure volgt na afronding voorbereiding.

Planning

Mits 70% participatie wordt behaald, en de omgevingsvergunning wordt verleend, is de verwachting in de 2e helft van 2017 te starten met de werkzaamheden en alle woningen nog voor het eind van het jaar 2017 op te leveren.